Häng med på PTs Idoljakt!


 

Om två dagar smäller det på LF Arena!

 

PIF Dam tar emot gästande laget Vittsjö GIK på hemmaplan och behöver DITT stöd!

 

Söndag den 12/4 klockan 14.00 på LF Arena. 

 

Passa på att hänga med i PT's Idoljakt och ha chans till att vinna superfina priser till ett totalt värde av 74 000 (!!!) kronor!

 • Samla på dig så många idolkort som möjligt av spelarna i laget under säsongen 2015.
 • Alla kan delta, gammal som ung!
 • Tävlingen pågår mellan den 12/4 till den 27/9.
 • Idolkorten kan enbart erhållas i samband med PIF Dams hemmamatcher.
 • Vinnarna kommer att presenteras i den sista hemmamatchen den 11/10 och på här på hemsidan.

Exempel på hur du erhåller du idolkorten:

 • I matchprogrammen (idolkorten finns fastklistrade i slumpmässigt utvalda matchprogram).
 • När du handlar för 50 kronor i kiosken - Så långt lagret räcker.
 • Idolkorten finns fastklistrade på slumpmässigt utvalda sittplatser på arenan.
 • När du handlar i hamburgeriet för 100 kronor eller köper Halva-Potten-lotter för 100 kronor - Så långt lagret räcker.

Information om PT's Idoljakt kommer även att finnas på LF Arena!

 

Häng med från start, stötta PIF Dam i sin strävan mot toppen

och var med och tävla i idoljakten!

 

Hello!


Hej och välkomna till vår nyuppstartade blogg! 

Här kommer ni att få följa med i vad som händer på och utanför fotbollsplanen. Försäsongen 2015 lider mot sitt slut, och vilken försäsong det har varit!

Vi kör en liten snabb recap på vad som har hänt de senaste tre månaderna, likt en nyårskrönika fast tvärtom. 

Torsdagen den 15:e Januari, efter åtskilliga utlandsresor, jul- och nyårsfiranden och x antal gymbesök, var vi äntligen samlade på plats i Bergsvikshallen (på rätt sida om älven ska tilläggas).

Försäsongen inleddes med en rivstart i friidrottshallen, (sprint)löpningar stod på schemat. Sagt och gjort, passet brändes av i en jäkligt härlig fart och förödelsen av detta kom som ett brev på posten dagen efter. Baksidor var på bristningsgränsen till höger och vänster. Något som direkt resulterade i en extremt minskad belastning för varje pass som vi avverkade... 

Ledigheten är alltid efterlängtad efter en avslutad säsong. För vissa är den jättebra, för andra mindre bra... 
Något som har varit märkbart och kännbart sedan vi startade upp säsongen, är att våra "junisar" (läs: Ronja) genomgått någon typ av gigantiskt hormonrubbning under uppehållet.
Det började ganska lugnt, någon bitchblick här och där, ibland en suck eller ett stön. Men detta har gradvis stegrats. I dagsläget får vi ständigt stå ut med stöddiga kommentarer om precis allt möjligt, MEN värst av allt: DE TROR ATT MATERIALET SKÖTER SIG SJÄLVT!!!(???) 
Bollar försvinner på LF Arena efter varje träning, konor flyger som stora snöflingor i vinden, västar ligger utspridda likt konstgräsets gummikulor. JA, NI FÖRSTÅR...
Vi kommer att bli tvugna att ta till drastiska åtgärder om ingen förändring sker inom de närmsta veckorna... 

Piteå IF Dam har inlett ett roligt och spännande samarbete med Sparbanken Nord (Framtidsbanken). Ett socialt projekt som riktar sig mot våra pensionärer på äldreboendena i Piteå Kommun. För PIF Dam känns det otroligt härligt att få ge tillbaka till Piteå Kommun samtidigt som detta har resulterat i arbetstillfällen för några av spelarna i laget. Mer info om projektet kommer senare. 

Under försäsongen har vi pendlat till Luleå och Arcushallen två gånger i veckan. På gott och ont...
För det mesta har transporten dit gått bra. Trots att vi i år varit förskonade med en väldigt mild vinter här uppe har Kung Bore försökt sätta käppar i hjulet för oss, bokstavligen. Efter ett avslutat träningspass när det var dags att bege sig hemåt i våra coola, små tetrapak till fordon, var det kört... ALLA bilar satt fast i snön. Hilda skottade i aldrig tidigare skådad frenesi (vi visste inte ens att skåningar kunde skotta), trots inga vunna centimetrar stod Stellan på gasen, Frida fick inta hundposition och gräva snö med hela kroppshyddan men trots detta tog sig ingen någonstans... 
Alla överlevde, och hem kom vi. 
Det här var inte sista gången Arcushallen gav oss huvudvärk. Inför ett träningspass, med skyhöga stresshormoner från arbetsdagen och mellanmålet i halsen anländer vi till Arcus, hoppfulla över ett fotbollspass på fullstor plan. Men NEJ. Väl ombytta, med skor och benskydd på, kommer vaktmästaren springandes och skriker: NI MÅSTE UT! 
Tydligen hade Luleå Kommun utfärdat träningsförbud i Arcushallen då det fanns risk att taket skulle rasa in pga all snö. Det var bara att åka hem igen... Med detta vill vi skicka en jäkligt stor passning till Luleå Kommun: Det är dags att se över er snöhållning för året 2016. 

Det här med bilar är inte vår grej. Varken vi spelare eller tränarna har de kvalitéer som krävs för ett säkert framförande i trafiken... Det var vi trafikljusen vid sjukhuset som "olyckan" var framme. En intet ont anandes pensionär svängde försiktigt upp på Timmerleden när hon plötsligt blev överfallen av ett annat fordon. Vi kan dock meddela att ingen person skadades vid kollisionen. Inte damen, och inte heller den ansvarslösa föraren. Och bilen? Ja, idag kör Herr Carlsson runt i en ny fräsch Toyota, inte mer med den saken.
p.s Vi hoppas inte att Wille på Burlin Motor läser det detta för den goda stämningens skull...

Vi har varit i Holland, vi har varit i Fagerviken och vi har varit i Kemi (Finland) otagliga gånger. Men i år, tog PIF Dams organisation det till helt nya höjder, nämligen TURKIET. Eufori i sinne!!!
Vad kan vi då nämna från denna resa? Uppstigning före solen gått upp (gör den någonsin det under vinterhalvåret?) och otaliga flygresor med en sjukt enerverande reseledare (Leif Strandh, mannen har ju för tusan ingen stresstålighet!) innan vi till sist var framme i Belek. Förutom gröna fotbollsplaner, sol på himlen och ett otroligt fint hotell, innefattade resan; Inspelning av norsk musikvideo, kärleksstorm från våra motståndare LUV Graz till Emelie genom idolbilder, kommentarer och diverse busvisslingar (de hade aldrig sett en snyggare tjej förut), kidnappning av bebisar (Amanda), diverse inkilningsuppdrag, ett efterrättsbord större än varmrättsbuffén, utlåning av stringtrosor till ett norskt herrlag, plaskande i poolen, gympass i ett sjukt förvirrande gym och slutligen ett avslöjande av maffian "Cosa Nostra", que? 
Långfilmen från detta härliga träningsläger kommer inom kort, så håll utkik!
Vi vill tacka vår kära sponsor Sunpine AB som gjorde denna resa möjlig, TACK! Ovärderligt. 

Detta år fick PIF Dam i uppdrag av PIF Ungdoms att anordna en sportlovscamp för Piteå Kommuns fotbollsungdomar. Med jäkligt kort tidsvarsel lyckades vi rodda ihop campen och vi hoppas att den uppskattades av samtliga deltagare. Hoppas att vi ses nästa år! 

Årets upplaga av Upptaktsträffen har genomförts och i år fick vi ett celebert besök från en spelande fotbollstränare från glesbyggden som föreläste om hur det är att bedriva fotbollsverksamhet i inlandet. Mycket intressant och lärorikt! För er som är nyfikna, vill veta mer om denna person och vad han föreläste om, se nedan. 
https://www.youtube.com/watch?v=5fmwzYTVpnk 

Förutom otaliga fotbollsträningar, löppass och gympass har denna försäsong speglats av en rad plåtningar, till vår stora förtjusning! (Vi har ju faktsikt en hel del linslusar i laget, inte minst Hilda "Årets Selfie 2014")
Håll utkik efter oss i Piteå-Tidningen och på andra plattformer, vi kan dyka upp på en plats nära dig...

Vi vill ta tillfället i akt, att highlighta en av våra mest rutinerade spelare, som i år tagit steget in i en ny era i livet. SJUKT STORT GRATTIS till vår alldeles egna 30-åring June! Födelsedagen firade hon i förskott med att bli skjuten av en fotboll rakt i ögat. Efter besöket på akuten i Piteå och träff med en ögonspecialist i Sunderbyn, kan vi dock meddela att ögat repar sig som det ska. Nästa gång June, får du gärna hålla dig till mer traditionsenliga sätt att fira din födelsedag på. Återigen GRATTIS PUNIS!
 
Spelare kommer och går, vilket alltid är oerhört jobbigt och sorgligt då vi alla svetsas ihop som en familj under säsongen. Tyvärr så spelar inte den här tjejen med oss det här året, men vi anser att hon fortfarande är en del av oss och laget. Extremt roligt kommer det bli att få följa henne i TV-rutan under våren som deltagare i det nya programmet "Robinson Love Edition". All fingers and toes crossed! Du är vår etta! Under veckorna framöver kommer vi att rada upp oss framför TV-rutan för att heja fram henne i diverse tävlingar och ö-livet i stort. Kör hårt Jempa!
 
När det gäller spelarna i laget kan vi summera följande:
 
 1. Emelie tar överlägset längst tid på sig i duschen.
 2. Andreas smörar för Stellan vid varje tillfälle som ges. 
 3. June kommer att bli ett nytt inslag bland artisterna i årets upplaga av PDOL.
 4. Elin J och Josefin har absolut ingen koll på någonting.
 5. Hilda och Irma kommer att få slåss om titeln "Årets Norrlänning 2016".
 6. Ronja tar hem priset som den absolut största bråkstaken i laget.
 
Vill du veta mer om oss spelare i laget? Klicka på länken nedan och kika in på vår hemsida för att läsa mer om oss spelare! 
Truppen 2015
 
Detta var den korta versionen av försäsongen 2015...
 
Häng med oss här på bloggen under säsongen OCH se till att du infinner dig på LF Arenasöndag den 12/4 klockan 14:00 då vi kickar igång den Damallsvenska säsongen på hemmaplan mot gästande Vittsjö GIK!
 
 
Haadeee!
 
// PIF-pinglorna